Ph.d.-afhandling fra Konservatorskolen rydder forsider

Status
Afsluttet
Kategorier
Ph.d-projekt
Projektledelse
Cecil Krarup Andersen, School of Conservation

”Den udbredte brug af voks- og harpiksdubleringer op gennem 1900-tallet på store dele af den vestlige malerkunst gør langt større skade end tidligere antaget”. Budskabet fra ph.d. Cecil Krarup Andersen fra Konservatorskolen bragte sidste sommer KADK var på forsiden af Dagbladet Politiken med opfølgning på DR, TV2 og andre af landets førende medier.

Cecil Krarup Andersen har lavet sin ph.d.-afhandling om dubleringer på Konservatorskolen og på forskningsenheden CATS på Statens Museum for kunst. Igennem sit ph.d.-forløb har hun lavet en række analyser af brug af voks-og harpiksdubleringer på oliemalerier. Ved en luftfugtighed på over 65 procent krymper malerierne, så farvelaget risikerer at skalle af. Behandlingen er bl.a. blevet anvendt på værker af Rembrandt, van Gogh og størstedelen af de danske guldaldermalerier.

Der er tale om helt ny viden på området – der kan have skelsættende betydning i Danmark og internationalt. Cecil Krarup Andersen er i dag ansat som adjunkt på Konservatorskolen.

Cecil Krarup Andersen optrådte til Forskningens Døgn 2012 i formidlingsdysten 'Stjerner med Hjerner'