Gys på Gul Stue

Name
Mia Mottelson
Education degree
Master
School
School of Design
Year
2015

 

Gys på gul stue” er et projekt i børnehøjde, der bevæger sig væk fra iPadens flade og asociale swiping hen imod fysiske børnebøger med fokus på børns udvikling gennem leg, interaktion og dialog.

 

Omdrejningspunktet for bøgerne er at give børnehavebørn chancen for at opleve et godt gys. Ifølge horrorlitteraturprofessor Mathias Clasen, udvikler mødet med uhyrer i litteraturen barnets medfødte instinkter og er en vigtig del af barnets forståelse af omverdenen.

Projektet består af tre koncepter, der på hver deres måde behandler frygt gennem en legende børnebog.

 

Koncept 1: Maskebog: Uhyrlige Uhyrer

Stå ansigt til ansigt med den farligste cirkustiger, den væmmeligste trold, det frygteligste rumvæsen og mange andre uhyrlige uhyrer. Se dit værste mareridt i øjnene, eller se igennem dit værste mareridts øjne med UHYRLIGE UHYRER. Du kan bruge bogen som maske og skræmme folk fra vid og sans, når du holder den op for dit ansigt.

 

Konpet2: Kombinationsbog: Væmmelige Væsner

Mød Eddekoppemanden, Øreklapkatten, Riverotten og en uendelig masse andre væsner i VÆMMELIGE VÆSNER. Find selv det væmmeligste ved at kombinere bogens sider med hinanden - og gys ved tanken om at møde sådan et væsen.

 

Koncept3: Foldebog: Frygtelig Frygt

Fald direkte i kløerne på et gyseligt søuhyre, og bliv spist af en kæmpe med tarmproblemer. FRYGTELIG FRYGT er en hårrejsende billedbog for børn, der på sikkert hold fører dig igennem forskellig slags frygt. Lad gåsehuden springe frem side for side, eller fold bogen ud, og lev dig ind i det frygtelige univers.