At komme til verden

Name
Zina Laura Bosse
Education degree
Master
School
School of Architecture
Year
2016

AT KOMME TIL VERDEN

- Et fødselshjem og familiehus på Svendborg Havn

Formålet med fødselshjemmet og familiehuset er at samle graviditet, fødsel og barsel under ét tag og sikre et kontinuerligt, trygt og nærværende forløb for vordende og voksende familier.

Fødselshjemmet er et favnende miljø. De fysiske rammer giver mulighed for en optimal omsorg og støtte under en naturlig fødsel. Ved hjælp af funktionelle krav, skræddersyet indretning og stimulerende sanseindtryk, understøttes et trygt og succesfuldt forløb. Familiehuset danner grobund for familiens synergi, interaktion og udveksling af erfaringer - en base for nye fællesskaber og varige relationer.

Med afsæt i overgange, lag på lag og graduering, er indretningen af fødselshjemmet og familiehuset på Svendborg Havn udformet for at skabe en relation mellem inde/ude og privat/offentlig. I udformningen er der lagt særlig vægt på materialernes egenskaber, taktilitet og relation til kroppen, lyset indvirkning og påvirkning af det psykiske, fysiologiske og rummelige samt naturens helende og beroligende virkning.

 

Godt begyndt er godt fuldendt: - at komme godt til verden.

Ankomst fra Svendborg Havn
Lysspil i membran
Indgang til føde- barselsstue
Føde- og barselsstue
Kig fra gårdrum
Plan 1:100
Længdesnit 1:100
Opstalt 1:100
Tværsnit og opstalt 1:100
Plan 1:20
Længdesnit 1:20
Tværsnit 1:20
Lys i membran
Lys i føde- barselsstue