Tivolibænken

Name
Stine Støhs Brodersen
Education degree
Master
School
School of Design
Year
2014

Tivolibænken er et bud på at forene funktion og fortælling. Fortællingen om tradition og noget nyt i et bænkdesign i anledningen af Rutchebanens 100 års jubilæum i Tivoli.

Alle danskere har et tilknytningsforhold til Tivoli på den ene eller anden måde. Alle har vi hørt eller oplevet Tivoli, har traditioner bundet op på flere generationer eller måske en personlig fascination af stedet. Der er ingen tvivl. Tivoli er noget særligt.

Med udgangspunkt i det unikke og skæve har jeg arbejdet med designet af en keramikstav, der udgør bænkens hovedelement. Staven monteres i bænken i en kombination med den traditionelle træliste, der kobler sig til Rutchebanens trækonstruktion. Projektet forener nyt og gammelt, fortælling og funktion samt udfordrer keramikken i en ny kontekst. Farvede glasurer og stoflighed pirrer sanserne og spiller sammen med resten af Tivolis sansebombardement. 


Bænken kan også benyttes i byrum og parker, hvor kompositionen og farverne i stavkonstruktionen kan skabe en stedspecifik installation.