Designprojektledelse: Serviceorienteret samskabelse

Der er stor efterspørgsel på metoder og tilgange, der kan udvikle holdbare serviceløsninger. Derfor sætter vi særligt fokus på dette behov på vores kommende diplommodul om serviceorienteret samskabelse. På modulet får du teoretisk viden og praktiske færdigheder til at samarbejde med både interne og eksterne aktører om design af innovative serviceløsninger.

Info og datoer

Type
Diplomuddannelse
Kursusstart
23.10.2019
Pris
15.000 kr.
Ansøgningsfrist
26.09.2019
Seminar 1
23.-24.10.2019
Seminar 2
7.-8.11.2019
Seminar 3
22.11.2019
Opgaveaflevering
16.12.2019
ECTS
10

Du får indsigt i de centrale teoretiske begreber inden for samskabelse og konkrete metoder til at skabe brugervenlige og innovative serviceløsninger sammen med andre. Derudover gives forskellige rammer til at reflektere over muligheder og udfordringer ved samskabelsesprocesser. Modulet trækker bredt på både national og international forskning i bl.a. servicedesign, co-design og samskabelse (co-production) - og perspektiveres i forhold til bæredygtig udvikling og innovation.

Undervisningen består af teoretiske oplæg, diskussioner og workshops, som stiller skarpt på betydningen af begrebet ’samskabelse’ og på, hvordan du kan anvende det i praksis som en serviceorienteret, værdiskabende og inkluderende tilgang til designprojektledelse. Du får træning i at anvende en række konkrete metoder og værktøjer, som kan understøtte ledelsen og planlægningen af innovative og samskabende designprojekter. 

Det får du ud af modulet

 • Du får indsigt i teoretiske kernebegreber og lærer at anvende analytiske tilgange relateret til ledelse af projekter, hvor servicedesign og samskabelse er i centrum.
 • Du får hands-on erfaring med en række metoder inden for co-design og servicedesign og arbejdsmaterialer til at lede projekter med og indgå i samskabelsesprocesser.
 • Du får redskaber til at skabe innovation af services i praksis og udvikle nye serviceorienterede løsninger, der giver værdi på tværs af projektets mange aktører.
 • Du får indblik i en række komplekse cases.
 • Du få sparring og rum til refleksion i forhold til egen nuværende praksis, f.eks. i forbindelse med øvelser og opgaveskrivning.

Hvem er modulet henvendt til? 

’Designprojektledelse: Serviceorienteret samskabelse’ henvender sig bredt til både ledere, mellemledere og medarbejdere i private og offentlige organisationer, som har behov for redskaber til projektledelse, service design og samskabelse, fx:

 • Afdelingsledere
 • Mellemledere
 • Projektledere
 • Projektkoordinatorer
 • Udviklingskonsulenter
 • Ledelseskonsulenter

Undervisere
Mette Agger Eriksen og Sissel Olander er gennemgående undervisere på modulet. Desuden optræder en række gæsteundervisere, som du kan læse mere om herunder: 

5. oktober 2018
Nis Grønager Madsen - Konsulent, foredragsholder og forfatter bl.a. til bogen 'Fra service til samskabelse'.

1. november 2018
Thomas Binder - Professor på KADK. Han har skrevet en lang række bøger om blandt andet co-design. 

2. november 2018
Anna Seravalli - Ph.d. og lektor, Malmö Universitet. Hun har skrevet ph.d. om open/co-produktion og været involveret i projektet ReTuren i Malmø, hvor man etablerede et lokalt mødested baseret på komplekse samarbejder. 

Savita Upadhyaya - Udviklingsingeniør i VA SYD og projektleder på projektet ReTuren i Malmø. 

Peter Munthe-Kaas - Ph.d. og ekstern lektor, Aalborg Universitet. Han har arbejdet med en række forskelige projekter inden for byudvikling, borgerinddragelse og samskabelse.

16. november
Manon de Jongh - Ph.d. og chefkonsulent samt partner i UKON. Hun har bl.a. redigeret og bidraget til antologien 'Ledelse og Samskabelse – i den offentlige sektor'. 

 

Modulansvarlig

For mere information om modulet kontakt: