Samarbejder

Vi arbejder opsøgende og i tæt kontakt med relevante nationale og internationale erhvervsvirksomheder og aftagergrupper. En række virksomheder er strategiske samarbejdspartnere, som i en periode stiller ressourcer til rådighed og indgår som aktive partnere i undervisnings-, forsknings- og udviklingsprojekter.

Det sker for løbende at sikre udviklingen af de bedste og mest relevante arkitekt- og designkompetencer i en fælles forståelse for fremtidens udfordringer for samfundet, erhvervslivet og uddannelsen. Disse virksomheder og aftagere tæller bl.a. Kvadrat, Henning Larsens Architects, Danida og et projekt vedrørende social entreprenørskab i Marokko, Palæstina og Tunesien.

Dorte Mandrup er knyttet til instituttet som Adjungeret professor og i perioden 2014-2019 støttes instituttets arkitektfaglige og internationale aktiviteter af Henny og Johan Richters legat.

Netværk
Vi indgår desuden i en række netværk nationalt og internationalt:

Aalto University/ Helsinki, Designmuseum Danmark, DTU byg og DTU/ Lys, KU, Saxo instituttet/ Tekstilforskning, London Metropolitan University/The Cass, Rhode island school of Design/RISD, RUC/ KUA, antropologi om Social Entrepreneurship. Novia University of Applied Sciences/ Turku, Rytmekonservatoriet og Skolen for Scenekunst/ udviklingsprojekt, Statens Museum for Kunst/ udstillingsdesign, Skive tekniske skole/ møbeldesign, Textile Futures Research Centre/ London, Textielmuseum Tilburg, Holland/ internationalt  netværkssamarbejde ETT - European Textiel Trainee Programme, University of the Arts, London/ samarbejde med London College of Communication.


”Noget af det som Danmark er kendt for, når der tales arkitektur såvel som design, er detaljen. Det, vi forventer os af Institut for Bygnings-kunst og Design, er et sted hvor der arbejdes mere i dybden med projekterne, og at der på den måde er grundlag for en vis kvalitet i de produkter, som bliver gennemført. Vores håb er, at Institut for Bygningskunst og Design, kan skabe debat og en god dialog mellem arkitekter og designere, men i det hele taget håber vi også på, at det kan blive endnu et godt eksempel på at tværfaglighed er vigtig, når det drejer sig om at finde nye og bedre løsninger til et samfund i udvikling.”
Kasper Salto og Thomas Sigsgaard, ejere af Salto&Sigsgaard