Institut for

Bygningskunst og Design

Kort om Institut for Bygningskunst og Design

Institut for Bygningskunst og Design er et tværfagligt institut, som konstant udforsker måden hvorpå arkitektur møder design, og design møder arkitektur. Med udgangspunkt i den danske tradition for at arbejde med design i en rumlig og arkitektonisk kontekst er vores ambition at sætte en ny dagsorden i udviklingen af kompetencer og arbejdsområder for designere og arkitekter.

Vores studerende udvikler stærke kompetencer og arbejdsmetoder inden for arkitektur og design med særligt fokus på entreprenørskab, tekniske og håndværksmæssige færdigheder (1:1), taktilitet og materialekendskab samt eksperimentelle, teknologiske og antropologiske tilgange. På IBD tager vi udgangspunkt i mennesket og den fysiske og sociale kontekst, som mennesker indgår i. Bæredygtighed og socialt ansvar er helt centrale fokusområder på alle vores programmer, og vi har en række eksterne samarbejder med virksomheder og organisationer.

Institut for Bygningskunst og Design

Bygningskunst & design

Overordnet set handler det om at bringe design og arkitektur sammen. Hvor en arkitekt begynder med apteringen af et rum, vil en møbeldesigner tænke på menneskets behov først. Instituttet samler begge i ét fælles rum og lader dem finde hinanden.

Nyheder

Kalender

Nyeste posts fra instituttets blogs

Genveje