Om instituttet

Institut for Bygningskunst og Teknologi på Kunstakademiets Arkitektsole udbyder tre kandidatprogrammer og et bachelorprogram samt tværgående undervisningselementer inden for Arkitektskolen og KADK, herunder på KADK’s ph.d.-skole. 

Arkitektur og teknologi er hinandens forudsætninger. Desværre ser man ofte, at emnerne behandles uafhængigt af hinanden. Derfor er målet for Institut for Bygningskunst og Teknologi at fremme forskning og undervisning, der understøtter en sådan sammenhæng. 

Ved kritisk dialog med de teknologiske og videnskabelige discipliner, og i tæt samarbejde med praksis ønsker instituttet at fremme arkitektur, der er kontekstuelt robust, rig på rumlige oplevelser og intellektuelt dristig. Til dette formål vil instituttet fokusere på tre komplementerende studieområder:

  • For det første vil vi, gennem forskning og kunstnerisk design, undersøge de tektoniske konsekvenser af industrialiserede byggeprocesser i en bymæssig kontekst
  • For det andet vil vi undersøge potentialet i digital teknologi i forhold til arkitektonisk formgivning
  • Og endelig, vil vi engagere os med i nuværende store udfordringer som bæredygtighed, urbanisering, mm. 

Med dette afsæt ønsker Institut for Bygningskunst og teknologi at være en førende national og international ramme for kritisk forståelse og kompetenceopbygning inden for feltet mellem arkitektur og teknologi.