26 studieprojekter udstilles i Chittagong, Bangladesh

Dato
08.12.2015 - 15.12.2015
Adresse
Chittagong Arts Complex
688 C, Mehedibag Road Chittagong

Arkitektskolens kandidatprogram Political Architecture: Critical Sustainability udstiller 26 projekter fra første studieår på Chittagong Arts Complex, et galleri i hjertet af Chittagong, Bangladesh.

Efter at have studeret byen intensivt gennem tre uger i oktober 2014 brugte de studerende studieåret på at udvikle politisk arkitektur for Chittagong, en af verdens mest udsatte storbyer.

Udstillingen viser eksempler på forslag som udfordrer industriel udnyttelse, manglende økonomisk gennemsigtighed, konservative kønsstrukturer, utilstrækkelig kulturarvsbeskyttelse, manglende uddannelsesmuligheder, manglende retssikkerhed, og en voksende slum som ydermere står over for truende globale klimaforandringer.

Der er også forslag som udvikler nye grønne områder og åbne bylandskaber, der giver plads til bæredygtige virksomheder, smarte teknikker og styrkede offentlige institutioner.

Udstillingen er støttet af KADK's ekstraordinære projektpulje og er et samarbejde med arkitekt Sohail Shakoor ved Premier University. Den er kurateret af Trine Storck-Thy og Nicolai Larasse.