Udstilling: 3+1=5

Dato
11.03.2016 - 08.05.2016
Adresse
Udstillingen, KADK
Danneskiold-Samsøes Allé 51
1435 København K
Pris
Gratis adgang - alle dage kl. 11-18

KADK udstiller bud på implementeringen af de 17 nye verdensmål vedtaget i FN i november 2015. Under overskriften "Design konsekvens, etik og bæredygtighed" har 120 studerende fra KADK arbejdet med forskellige etiske og bæredygtige tilgange til design inden for de rammer som FN’s 17 nye verdensmål kommer til at sætte for os alle inden 2030.

En større konference i Dansk Industri i marts vil diskutere implementeringen af de nye mål fra et industrielt perspektiv. Men hvordan vil målene påvirke os, som mennesker, som forbrugere, som designere? Verdensmålene (Sustainable Development Goals/ SDG) er endnu så friske at hverken Udenrigsministeriet eller Dansk Industri havde noget bud på undervisningsmateriale. Derfor har vi måttet udvikle det selv.

Der er blevet reflekteret over hvilke udfordringer designeren har for at nå målene og hvordan de vil påvirke vores fælles fremtid. Alle studerende har valgt et mål som for eksempel ’Quality Education’ og arbejdet i gruppevis med konceptuelle løsningsforslag indenfor målets rammer. Der er blevet konstrueret, smedet, tegnet og programmeret alt fra kunstinstallationer, læringsspil, kampagner og kulturhusesom nu kan ses på udstillingen 3+1=5 på KADK, i form af skitser, modeller og skulpturer.