Åben forelæsning: Per Mollerup: Wayshowing > Wayfinding

Dato
15.12.2014
Tidspunkt
16:30
Adresse
Auditorium 2
Danneskiold-Samsøes Allé 53
1435 København K.

typ.dk har inviteret professor Per Mollerup til at give en åben forelæsning med titlen Wayshowing>Wayfinding. 

Wayshowing støtter wayfinding. Wayfinding er et anliggende for besøgende. Wayshowing er designerens professionelle disciplin. God wayshowing er brugerorienteret: tager sit udgangspunkt i brugerens situation. Der er tale om second order understanding, hvor designeren prøver at forstå, hvad brugeren forstår. Når vi finder vej i ukendt territorium bruger vi alle en eller flere af ni wayfinding strategier. De fleste af os ved ikke, at vi kender og bruger disse strategier. De er unknown knowns.

 

Om Per Mollerup

  • Professor, dr.tech.
  • Siden 2009, Professor of Comm. Design, Swinburne University of Technology, Melbourne.
  • Tidligere redaktør af Mobilia 1974-1984 og Tools 1984-1980.
  • Indehaver af Designlab 1984-2009: Wayshowing i bl a. Københavns Lufthavn, Oslo Lufthavn Gardermoen, Stockholm Arlanda Lufthavn og Metroen i København.
  • Professor, Kunsthøgskolen i Oslo 2004-2009
  • Har bl.a. skrevet bøgerne ‘Marks of Excellence’, ‘Collapbsibles’, ‘Wayshowing’, ‘Brandbook’ og ‘Wayshowing>Wayfinding.

Om typ.dk
typ.dk er en uafhængig organisation under KADK sat i verden af lektor Steen Ejlers og lektor Sofie Beier. Formålet er at afholde foredrag, der kan oplyse og inspirere faget om emner inden for typografi, design og wayfinding. Foredragene vil blive holdt af gæster fra ind- og udland, og af forskere og undervisere på KADK.

Professor Per Mollerup