Hands on / Hands off udstilles hos Designer Zoo i København

Dato
28.08.2015 - 22.09.2015
Adresse
Designer Zoo
Vesterbrogade 137
1620 København V

Bachelorafgangsudstillingen fra Kunstakademiets Designskole, Bornholm 2015 er kulminationen på tretten studerendes studier i produktdesign og kunsthåndværk gennem 3 år. Udstillingen rummer tretten individuelle perspektiver på, hvordan materialerne glas og keramik kan udfoldes og indgå i en nutidig kontekst.

Udstillingen har allerede været vist på Bornholm. Nu kommer den til København og kan ses hos Designer Zoo på Vesterbro til den 22. september 2015. 

Fælles for alle udstillerne er fokus på materialernes taktile kvaliteter, kærligheden til processen, stoflighed, tingslighed og den håndværksmæssig kundskab, der ligger til grund for tilblivelsen af værkerne. I hver en detalje af de objekter, der er at finde på udstillingen, har formgiveren været tilstede – fra den første streg på skitsepapiret til den sidste endelige placering på podiet – de er produktet af en tæt kontakt med materialet; Hands on, hands off.

Udstillingens værker spænder fra det funktionelle produktdesign, til det klassiske kunsthåndværk og helt til de autonome kunstobjekter. Fælles for alle er den legende, eksperimenterende tilgang til tilblivelsen; sammenstilling, manipulation og de omfangsrige arbejdsprocesser gør, at de endelige værker er helt unikke bud på, hvordan glas og keramik i dag kan indgå i vores generations samtid.

"Vi byder velkommen til en udstilling, som er vores personlige stillingtagen til kunsthåndværket i dag, og som bliver vores afsæt på vejen til livet som fremtidens formgivere og designere" - lyder det fra sommerens afgængere.

Der er fernisering hos Designer Zoo den 28. august kl. 15. 

Den 10. oktober rykker udstillingen videre til Ebeltoft Glasmuseum, hvor den kan ses ind til 31. december.

Hands on / Hands off - katalog