Afgangsudstilling Sommer 2016: KADK's kandidater leverer innovative løsninger på sociale og globale udfordringer

Dato
01.07.2016 - 21.08.2016
Tidspunkt
11:00 - 18:00
Adresse
KADK Udstillingen
Danneskiold-Samsøes Allé 51
1435 København K
Pris
Gratis adgang - lukket uge 28, 29, 30

Afgangsudstilling: Kunstakademiets Arkitektskole og Designskole

Mød 162 nyuddannede arkitekter og 80 nyuddannede designere og se deres bud på, hvordan arkitektur og design kan forandre og forbedre den verden, vi lever i.

Det sociale og samfundsmæssige engagement er i højsædet, når KADK den 1. juli åbner dørene for sommerens afgangsudstilling, hvor 242 arkitekter og designere giver deres bud på arkitektur og design når det er bedst, og præsenterer innovative og gennemarbejdede løsninger på samfundets problemer og udfordringer - lokalt som globalt. 

Udstillingen er som vanligt et overflødighedshorn af kreativitet og viser samtidig KADK's særkende, hvor erhverv, forskning og kunst danner basis for uddannelserne. Mange af sommerens kandidatprojekter falder inden for tre gennemgående temaer: "Sundhed og sygdom" - "Migration, bosætningsformer og byudvikling" samt "kultur og kulturbevarelse". 

Rektor Lene Dammand Lund siger: ”Jeg er meget stolt over årets fornemme afgangsprojekter. De viser, at de studerende lærer at levere formgivende, innovative løsninger på samfundets behov, udfordringer og visioner. Hvem kan ellers det? Danmark har brug for innovation i den globale konkurrence om marked, vækst og arbejdspladser. Og det er det, som vores kandidater byder ind med på arbejdsmarkedet ”.

 

1/4
Isabell Aagaard og Rie Maktabi: Chemo to go!
Isabell Aagaard og Rie Maktabi: Chemo to go!
Pauline Faaborg: Ventende Huse
Sara-Marina Gøtze: Waterworks Archipelago

Med sundhed, bæredygtighed og klima på dagsordenen

De gennemgående valg af emner viser at KADK's kandidater i den grad tager aktivt stilling til den verden, de lever i - og at de vil være en del af løsningen på verdens problemer og udfordringer:  For eksempel kan man under titlen "Chemo to go" se et afgangsprojekt, som skal gøre tilværelsen som leukæmipatient i kemobehandling langt mere tålelig: Ved hjælp af en specialdesignet taske med kemovæske, en automatisk pumpe og et kateter kan leukæmipatieneter nu få behandling hjemme hos sig selv, frem for på hospitalet. Forsøget har allerede vist gode resultater, fordi patienten bedre kan bevæge sig, sove, og har det hjemlige eller familien omkring sig under forløbet.

Projektet ”Ventende Huse” er et eksempel på hvordan byggeri, der ikke længere har en funktion kan gøres brugbart igen. Omkring 10% af Danmarks kontorbyggeri står tomt i dag og venter på at blive revet ned. Halvdelen af dette i København, hvor der er mangel på især billige boliger. Projektet viser med afsæt i en enkelt bygning, hvordan man med få greb kan omdanne kontorbyggeriet til boligbebyggelse, der dermed kan bidrage til byen igen. Det er bæredygtigt og ressourcesparende.

Et projekt med titlen ”Waterworks Archipelago” er et forslag til et vand- og plastickoorporativ i byen Manaus, den største by i regnskoven i Amazonas. Byen har meget knappe og forurenede vandsyninger, og projektet foreslår løsninger på klimaudfordringer ved at tilbyde et system, der kan rense vandet for plastic og spildevand og samtidig skabe energi til en hel øgruppe til fordel for den lokale befolkning. 

Tid og sted
Udstillingen – KADK - Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering. Danneskiold-Samsøes Allé 51, 1435 København K

Udstillingen kan ses 1. juli - 21. august 2016 (sommerlukket uge 28, 29, 30)

Alle dage 11-18. Gratis adgang.