Afgangsudstilling Vinter 2017: KADK's kandidater tager socialt ansvar

Dato
28.01.2017 - 05.03.2017
Tidspunkt
11:00 - 18:00
Adresse
KADK Udstillingen
Danneskiold-Samøes Allé 51
1435 København K
Pris
Gratis adgang

Mød KADK's 48 nyuddannede arkitekter og designere, der står klar til at byde ind med løsningsforslag og gode bud på en række af verdens sociale og globale udfordringer. 

Kan man indrette museer, der giver mening for de blinde? Kan man bygge børnevenlige asylcentre? Kan gamle håndværkstraditioner skabe ny sammenhængskraft i unge og urbane bydele? Svaret er et rungende ja på denne vinters afgangsudstilling på KADK. 

Blandt projekterne er for eksempel et museum for blinde, et asylcenter med rum til leg og læring, og et bud på, hvordan man med udgangspunkt i en ældgammel håndværkstradition kan skabe ny sammenhængskraft i et ungt og urbant bykvarter.

Rektor Lene Dammand Lund siger: 
”Jeg er meget stolt over vinterens afgangsudstilling. Den afspejler en generation af arkitekter og designere, der viser samfundsengagement og går til aktuelle og samfundsrelevante problemstillinger med et højt kunstnerisk og socialt ambitionsniveau. De viser, at de har kompetencerne til at bidrage aktivt med nye løsninger og produkter til gavn for såvel vores samfund som vores arbejdsmarked”.  

Projekter med fokus på bæredygtighed
Blandt afgangsprojekterne findes flere eksempler på projekter, der søger at forankre fornyelsen af dansk arkitektur og dansk møbeltradition i grønne og bæredygtige principper. Et projekt tager udgangspunkt i møbler fremstillet af lokale danske materialer, mens et andet undersøger hvordan man kan forbedre recirkulering af polstrede møbler ved hjælp af nye tektoniske samlingsteknikker. 

KADK skruer netop op for disse bæredygtige ambitioner med en treårig satsning på FN’s verdensmål for en grønnere verden. Satsningen betyder, at studerende og medarbejde de næste tre år vil fokusere deres arbejde på FN-målene, og samtidig lægge grunden til en ny dansk vækstsektor båret frem af innovative løsninger på nationale og globale udfordringer.

Tid og sted
Udstillingsperiode 28. januar til 5. marts 2017, åben 11-18 alle dage. Gratis adgang.

Udstillingsåbning 27. januar kl. 16 - alle er velkomne.