Cherish

Dato
02.10.2018 - 11.11.2018
Adresse
Frederikskirken
Frederiksgade 4
1235 København K
Pris
gratis adgang til kirken - enkelte events adgang med billetter

I disse dage kan man se kunstner og ErhvervsPhD-studerende Veronica Hodges' installation 'Cherish' i Marmorkirken i København. Installationen består af 14.000 papirblomster der skal minde os om de klimaudfordringer vi står over for i fremtiden. 

Cherish er blevet til i samarbejde mellem lektor Morten Meldgaard (KADK's Institut for Bygningskunst, By og Landskab), ErhvervsPhD-studerende Veronica Hodges og Marmorkirken. 

Projektet tager udgangspunkt i klimaforandringerne og deres påvirkning på vores årstider og den kultur som årstiderne gennem tiden har skabt gennem poesien, modersmålet og vores sangskat. De klimaudfordringer vi står over for er båret frem af et ensidigt fokus på vækst, effektivitet, volumen og merværdi - et værdisæt som må afbalanceres af et fornyet fokus på det cykliske, det langsomme, det kvalitative, det livsfulde.

Installationen består af 15.000 kirsebærblomster i papir, der hænger som en baldakin i det kirkelige rum og i udstillingsperioden danner rammen om koncerter, events og debatter, som tematiserer bæredygtighed, årstider, modersmål, indre liv og evne til at omstille sig og beslutte sig for at gøre en forskel.