CLIMATE - Change for a sustainable future // Architecture, Design and Conservation

Dato
06.09.2019 - 15.11.2019
Tidspunkt
11:00 - 18:00
Adresse
KADK
Udstillingen
Danneskiold-Samsøes Allé 51-53
1435 København K
Pris
Gratis adgang - Åben alle dage

Udstilling med 29 bud på klimaløsninger indenfor arkitektur, design og konservering fra studerende og forskere fra KADK. Udstillingsåbning den 5. september kl. 16.

 

Fortovsbelægning, der kan aflede store mængder regnvand fra skybryd, en film om, hvordan Danmarks landskab kan udvikle sig i takt med, at vandet stiger, og app’en ”MEAT-challenge”, der skal hjælpe især mænd til at minimere deres kødforbrug.Det er blot nogle af de 29 bud på løsninger af klimaudfordringen, som studerende og forskere fra KADK, udstiller fra den 6. september til den 15. november.

Danmark er frontløber inden for arkitektur og design rettet imod klimaudfordringer, og efterårets udstilling på KADK viser, hvad der er i vente – bare lidt længere ude i fremtiden. Samtidig er klima og verdensmål erklærede satsningsområder på KADK, og udstillingen rummer nogle af dansk design, arkitektur og konserverings bedste bud på løsninger.

Over halvdelen af verdens befolkning bor i byer, og byerne står for tæt på tre fjerdedele af verdens energiforbrug. Så det er indlysende, at byer – og dermed arkitekter, byplanlæggere og designere – står med nøglen til at løse mange af udfordringerne. Det har de fleste af vores studerende og forskere allerede arbejdet målrettet på i flere år, og jeg vil ikke tøve med at påstå, at Danmark og KADK er en del af verdenseliten på det her felt
Lene Dammand Lund, KADK’s rektor

Projekterne på udstillingen er udvalgt af en komité bestående af blandt andre Ida Auken, formand for Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg, og meteorolog og klimaforkæmper Jesper Theilgaard. 

Udstillingen er støttet af Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond, Dinesen og af Dreyers Fond.

Leticia Gordon
Marius Tromholt Richter