Den europæiske keramik-elite mødes på Bornholm

Dato
15.09.2018 - 11.11.2018

Kunstakademiets Designskole, Bornholm er medarrangør af European Ceramic Context 2018, en biennale for moderne keramik, der samler 100 keramikere fra 31 europæiske lande til udstillinger, foredrag og debatter.

Biennalen er et internationalt mødested for keramikere, og giver mulighed for erfaringsudveksling, networking og inspiration via en række kunstnersamtaler og værkstedsbesøg, som skal undersøge og afdække hvad der rører sig på den europæiske keramikscene netop nu, både praktisk og teoretisk.

Gennem to store, kuraterede biennale-udstillinger på hhv. Bornholms Kunstmuseum og Grønbechs Gård vil publikum få lejlighed til at stifte bekendtskab med et bredt spektrum af moderne, international keramik.

På åbningsdagen udpeger en jury to vindere af priser på hhv. 5000 og 10.000 euro. Juryen 
består af Kurator for design og arkitektur på MoMA NYC Juliet Kinchin USA, keramiker Martin Kaldahl (stifter af Copenhagen Ceramics) og Museumsdirektør Lars Kærulf Møller Bornholms Kunstmuseum. 

Heidi Hintze: The Diamond Reef. Fotograf: Kasper Kristensen

Kunsthåndværk er politisk og kulturel kapital
Bornholms nye prominente titel som første ‘World Craft Region’ i Europa illustrerer tydeligt at øen har momentum som kunsthåndværkregion. Kunsthåndværk er blevet gangbar business, der øger væksten i øens kunsthåndværkermiljø og synliggør potentialet for nye erhvervssamarbejder- og partnerskaber.

I forbindelse med keramikbiennalen arrangerer vi en række talks på Kunstakademiets Designskole Bornholm og hos udvalgte kunsthåndværkere på Bornholm. Temaerne handler om tendenserne i moderne dansk og international keramik og om hvilken position kunsthåndværk har i samfundet som politisk og kulturel kapital.

Fakta
European Ceramic Context 2018 præsenteres for fjerde gang som et led i den Bornholmske biennale for skiftevis glas og keramik. 

Arrangørerne bag European Ceramic Context 2018 er Kunstakademiets Designskole Bornholm, Bornholms Kunstmuseum og Grønbechs Gaard, med sekretariat på Kunstakademiets Designskole Bornholm. 

European Ceramic Context finansieres af Bornholms Regions Kommune Vækstforum og støtte fra en lang række private fonde og sponsorer.