Design med naturen. Design for fællesskabet

Dato
09.11.2017
Tidspunkt
14:00 - 16:00
Adresse
KADK
Auditorium 2
Philip De Langes Alle 10
1435 København K

I forlængelse af udstillingen ’Cirkulær Økonomi i arkitektur og design’ præsenterer KADK en åben seminarrække, der blandt andet vil sætte fokus på emner som arkitekturens samspil med naturen og cirkulær design. Seminarrækken trækker på viden og erfaring fra nogle af verdens førende arkitekter og designere på området, der er inviteret til at tale om deres arbejde på det cirkulære felt.

Hvad er naturens rolle i fremtidens byer og byggerier? Hvordan kan vi designe med naturen for at fremme resiliens, biodiversitet, sundhed og fællesskab? Hvordan skaber vi rammerne for at borgerne selv kan dyrke fremtidens grønne byer?

Flemming Rafn Thomsen (Tredje Natur) og Martin Hjerl (Sted) præsenterer aktuelle projekter, der arbejder integreret med natur, byrum og bygning for at håndtere udfordringer som klimatilpasning og miljøforurening, men også for at skabe grobund for fællesskab og for at forankre vores tilværelse som byboere i et større kredsløb.

Tredje Naturs renovering af Enghaveparken og masterplan for Vinge centrum og Steds Steno Diabetes Center og helhedsplan for Svanemølle kaserne vil være blandt projekterne, der bliver præsenteret. Philip Hahn-Petersen (Habitats) vil præsentere Habitats arbejde med at engagere lokalsamfundet, virksomheder og børn i at dyrke naturen i byen. Præsentationerne kick-starter en debat om, hvordan vi ved at designe med naturen kan skabe mere bæredygtige byer med stærkere lokalsamfund.