Drawing Millions of Plans

Dato
01.11.2017 - 21.11.2017
Adresse
H'et
KADK
Danneskiold-Samsøes Allé 51
1437 København K
Pris
Gratis adgang, hverdage 8-16. Lukket i weekender

International udstilling af arkitekturtegninger med særligt fokus på plantegningen. Udstillingsåbning den 1.11. kl. 18.45 

'A plan calls for the most active imagination,' skrev arkitekten Le Corbusier i 1923 i bogen 'Towards A New Architecture'. For Le Corbusier var plantegningen essentiel for ethvert arkitekturprojekt og tegningens måde at virke på, kunne sammenlignes med en generator. Historisk set har planer, hvad enten der er tale om grundplaner, områdeplaner eller andre typer, haft en ubetvivlelig vigtig rolle i arkitekturen.

Men hvilken rolle spiller plantegningen i dag? Kan vi stadig betragte den som en generator, der skubber vores forestillingsevne fremad, eller har den mistet sin betydning i og med nutidens digitale design? Har den mistet sin rolle som et privilegeret redskab for udviklingen og kommunikationen af arkitektur? 

Udstillingen viser en række internationale eksempler på arkitekturtegningens mange muligheder i dag med særlig vægt på plantegningen. Den finder sted i forbindelse med konferencen 'Drawing Millions of Plan', hvor forskere og praktikere vil undersøge og diskutere arkitekturtegningens rolle i dag.

Udstillingen åbner officielt den 1.11. kl. 18.45. Alle er velkomne til åbningen.