God arkitektur i en cirkulær økonomi

Dato
24.10.2017
Tidspunkt
15:00 - 17:00
Adresse
KADK
Auditorium 2
Philip De Langes Alle 10
1435 København K

I forlængelse af udstillingen ’Cirkulær Økonomi i arkitektur og design’ præsenterer KADK en åben seminarrække, der blandt andet vil sætte fokus på emner som arkitekturens samspil med naturen og cirkulær design. Seminarrækken trækker på viden og erfaring fra nogle af verdens førende arkitekter og designere på området, der er inviteret til at tale om deres arbejde på det cirkulære felt. 

Hvordan ser cirkulær arkitektur ud, og hvordan gør den en forskel? Hvordan arbejder man i praksis med upcycling og design-til-adskillelse? Hvordan kan man designe for radikal co2-reduktion og samtidig skabe ny mening, identitet og skønhed i arkitekturen?

Anders Lendager (Lendager Group) og Katrine West Kristensen (Fællestegnestuen) præsenterer aktuelle projekter, hvor upcycling og design-til-adskillelse bliver brugt til at reducere byggeriets ressourceforbrug og til at udvikle en ny æstetik og etik i arkitekturen. 

Lendagers boligbyggerier Ressourcerækkerne og Upcycle Studios, Vandkunstens Re-beauty projekt og de cirkulære almenboliger ”Circular House”, som 3XN/GXN, Lendager og Vandkunsten udvikler sammen vil være blandt projekterne, der bliver præsenteret. 

Professor Anne Beim (KADK) vil deltage i debatten om de arkitektoniske kvaliteter i cirkulær økonomi. 

Seminaret giver indblik i nogle af de mest markante arkitekturprojekter, der lige nu forvandler den cirkulære økonomi fra teori til praksis, og inviterer til debat om arkitekturens forhold til lokale og globale ressourcer.