Industrialiseret konstruktion

Dato
02.05.2018
Tidspunkt
15:00 - 16:30
Adresse
KADK
Festsalen, Meldahls Smedie
Danneskiold-Samsøes Allé 51
1435 København K

I løbet af foråret 2018 præsenterer KADK hver onsdag en forelæsningsrække om modernisme og samtidsarkitektur. I denne forelæsning vil professor for Bygningskunst og Teknologi, Anne Beim, fortælle om industrialiseret konstruktion. 

1900-tallet er det århundrede, hvor størstedelen af Verdens samlede bygningsmasse er blevet opført. En voldsom øgning i befolkningstilvækst og nye samfundsstrukturer er en del af grunden hertil, men også de to altødelæggende verdenskrige skabte behov for at bygge meget og effektivt. Disse omstændigheder førte naturligt til en gennemgribende omstilling af byggeriet mod industrialiserede processer og byggeprodukter, svarende til den øvrige produktionsindustri.  

I takt med at flere og flere af byggeriets processer og produkter fortsat har udviklet sig mod øget fabriksfremstilling og systemløsninger, får det uvægerligt betydning for hvilke virkemidler; (materialekomponenter og bygge-måder) som arkitekter kan benytte sig af.  

Forelæsningen lægger vægt på en række evolutionære udviklingstrin der kan aflæses i industrialiserede konstruktioner fra starten af 1900-tallet og op til i dag. Ligedan, vil vigtige forudgående byggeteknologiske fremskridt kort blive berørt.