Industribyen

Dato
20.12.2017
Tidspunkt
15:00 - 16:30
Adresse
KADK
Festsalen
Danneskiold-Samsøes Alle’ 51
1435 København K

Kom og få en guidet tur gennem den europæiske arkitekturs udvikling om den tidlige moderne periode, når Institut for Bygningskunst og Kultur inviterer til åben arkitekturhistorisk forelæsningsrække en række onsdage i efterår og vinterhalvåret.

Europas industrialisering begyndte i England i slutningen af 1700-tallet og igangsatte nogle meget radikale forandringsprocesser. Som reaktion på en ekstreme byvækst og de usle levevilkår opstod der reformbevægelser, som formulerede forskellige typer af manifester og også begyndte at interessere sig for, hvorledes byerne kunne styres, så både sundhed og skønhed blev styrket.

Disse bevægelser skabte den moderne byplanlægning, og midt i 1800-tallet blev der inden for et enkelt 10-år i Paris, Barcelona og Wien produceret planer for byernes omdannelse og udvikling, som kom til at danne forbillede for alle større byers planlægning. Senere blev disse storbyplaner suppleret med interessen for havebyen, som kom til at indtage den dominerende rolle i 1900-tallets urbanisering.

Denne forelæsning om Industribyen redegør for de organisatoriske og byarkitektoniske principper, som de store planer er baseret på, og den samfundsmæssige kontekst, som de udspringer fra.

Professor ved Institut for Bygningskunst og Kultur på KADK, Jens Kvorning, vil være forelæser til denne undervisningsgang om Industribyen.