Klimaforandringer og ressourceknaphed optager Danmarks nye arkitekter og designere

Dato
30.06.2018 - 19.08.2018
Tidspunkt
11:00 - 18:00
Adresse
KADK
Udstillingen og Festsalen
Danneskiold-Samsøes Allé 51-53
1435 København K
Pris
Gratis adgang - NB! Åbningstider i weekenden: kl. 11:00-16:00

232 nyuddannede arkitekter og designere udstiller deres afgangsprojekter fra KADK. I en blanding af problemorienterede scenarier og stort kreativt overskud viser kandidaterne, hvordan deres stærke, professionelle og originale løsninger kan være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid for os alle.

Hvordan kan vi sikre os mod ekstreme vejrforhold i vores byer? Hvordan kan vi lave cirkulære løsninger som får markedspotentiale og bliver forbrugernes foretrukne valg? Eller lave sundhedsløsninger, hvor højteknologi møder design til en stigende global middelklasse? 

Intet mindre end verdens fremtid og de store globale udfordringer er på spil, når KADK åbner dørene for sommerens afgangsudstilling, hvor 232 kandidater fra Arkitekt- og Designskolen udstiller deres afgangsprojekter.

Konkrete løsninger på verdens udfordringer
De kandidatstuderende er blevet bedt om at forholde til sig FN’s globale verdensmål, der har været et tematisk omdrejningspunkt for KADK siden 2016. Det har bl.a. resulteret i bæredygtigt byggeri i halm, monumenter med indbygget klimasikring, tekstiler i ressourceeffektiv hamp, brugervenligt design til diabetikere og meget, meget mere.  

Rektor Lene Dammand Lund siger:

”De unge arkitekter og designere tager livtag med de helt store udfordringer, vi står overfor i verden i dag. De viser stort ansvar for den virkelighed, de er en del af, og de skaber konkrete brugbare løsninger til både det private og offentlige. Der er i den grad brug for deres engagement og professionelle kreativitet, når vi skal nå FN’s verdensmål. Jeg er derfor meget stolt over at sende de nye arkitekter og designere videre ud i livet”.

Tanja Kirst: Rethinking Hemp
Frej Skoog: Stadens nye monument