Leave No One Behind - Designer vi kun til gennemsnittet?

Dato
14.06.2019
Tidspunkt
16:45 - 18:00
Adresse
Folkemødet
A60 - Verdensmålenes Lille Scene
A - Danchells Anlæg Allinge, Bornholm
Pris
Gratis adgang

Mød KADK på Folkemødet 2019: Kom til debat om design og arkitektur med fokus på menneskers forskellige kroppe og det bærende princip bag FN's 17 Verdensmål: 'Leave no one behind'. 

 

Mennesket bliver ofte opfattet ud fra et gennemsnit eller en standardstørrelse, men virkeligheden er, at vi alle er forskellige. Forestillingen om den ”normale” krop skaber en række barrierer for mennesker med fysiske udfordringer, og konsekvenserne er, at de ikke kan deltage på lige fod med alle andre i samfundet – på arbejdsmarkedet, i institutioner, byrum, og i private sociale sammenhænge.

Hvis vi åbner øjnene for menneskets forskelligheder, kan begrænsninger måske vendes til muligheder – et skridt på vejen dertil, er at tænke i inkluderende design- og arkitekturløsninger. Men kan vi designe et samfund, som alle kan deltage ligeværdigt i? Og hvad betyder det for vores identitet?

Vær med når KADK, Bevica Fonden, Muskelsvindfonden og Arkitektforeningen inviterer til dialog og debat om design og arkitektur med fokus på mangfoldighed, demokrati, fællesskab og lige adgang. Vi tager afsæt i menneskets forskellige former og kroppe, og du vil få et par øjenåbnere med på vejen v. Jacob Nossell.   

Panel

Tina Saaby, direktør i Tina Saaby og tidligere stadsarkitekt i Kbh
Kristian Hegaard, Folketingsmedlem, Radikale Venstre
Irene Lønne, Institutleder på Institut for Bygningskunst og Design, KADK
Simon Toftgaard Jespersen, formand for Muskelsvindfonden
Marcus Vesterager, medlem af Borgerrepræsentationen samt Socialudvalget og Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune, Socialdemokratiet

Monolog v. Jacob Nossell, journalist og kommunikationschef, EnactLab

Moderator

Tony Bech, Public Affairs chef, UIA CONGRESS 2023