Mød KADK's nye designere på TENT 2016

Dato
22.09.2016 - 25.09.2016
Adresse
Hall T1
Old Truman Brewery
91 Brick Ln
E1 6QR London

De unge designere fra KADK fornyer den danske designtradition ved at skabe opmærksomhed på sociale udfordringer og bæredygtig vækst. Mød 21 af dem på TENT i London. 

En transportabel kemobehandling til leukæmipatienter. En fleksibel møbelserie, som kan bruges både indendørs og udendørs. Og håndlavet glas der afspejler både materiale og designproces. Det er blot et par af de projekter som Designskolen præsenterer på TENT 2016. Her kan man ved selvsyn opleve, hvordan 21 unge danske designere fornyer den stolte danske designtradition, og skaber sofistikeret design som sætter skarpt fokus på samfundets udfordringer

Designere med fokus på samfundets udfordringer
Mathilde Aggebo, fagleder for Designskolen, er stolt af de nye designere. ”Kandidaterne har en utrolig høj standard, og det har været meget svært at udvælge deltagerne i år,” siger hun. ”Sommerens afgangsudstilling viste tydeligt at engagementet i menneske og samfund er omdrejningspunktet for de studerendes arbejde. Det afspejler sig i de designmetoder der bliver brugt, som fx co-design og eksperimenterende udforskning af genbrugsmaterialer. De studerende fornyer den danske designtradition på en både talentfuld og modig måde.”

I de senere år har Designskolen søgt at skærpe de studerendes fokus på det omkringværende samfund. De er blevet ansporet til at lave projekter, der handler om velfærd, miljø, befolkningstilvækst og naturlige ressourcer. Det har bragt den næste generation af designere i tæt kontakt med samfundets udfordringer og problemer.

Rie Maktabi og Isabel Aagaard: Chemo to go, please!

Chemo to go, please!
Et af de projekter som kan ses på TENT er ’Chemo to go, please!’, lavet af Rie Maktabi og Isabel Aagaard. Sammen med sundhedspersonale på Rigshospitalets leukæmiafdeling har Rie og Isabel skabt et kemobehandlings-setup som involverer både patienter, pårørende og personale, og som lader patienterne være i behandling hjemme, i stedet for på hospitalet. Patienter i hjemmebehandlinger typisk mere aktive, de ser venner og familie, får færre infektioner og sover bedre – hvilket hjælper til en hurtigere bedring. ”Chemo to go” har allerede vundet flere priser, og er ved at blive implementeret i behandlingen af kemopatienter i Danmark.

Astrid Tolnov: Fra fiber til form

Fra fiber til form – eksperimenter med genbrugsmateriale
I projektet ’Fra fiber til form’ har Astrid Tolnov udviklet et nyt tekstilmateriale baseret på genbrug af bomulds- og polyesterfibre, som kan bruges inden for møbelproduktion. Fibrene udvikles til luftige måtter, der under varme og tryk bliver til et visuelt interessant materiale med så gode styrkemæssige egenskaber at det kan formes til møbler. 

Mads Krøyer og Emil Sætter-Lassen: Objekter til forhandling

Objekter til forhandling – fleksible møbler til inde- og udeliv
Emil Krøyer og Mads Sætter-Lassen har skabt en serie objekter der tilpasser sig byboens behov for både at have liv på altanen og plads i den ofte lille lejlighed. De forskellige objekter – et bord, en skammel, en bakke osv. – kan bruges både ude og inde, alt efter sæsonen.

Rick Gerner: Hand Tool Glass

Hand Tool Glass – fornemmelsen af og for materialet
Rick Gerners udvalg af funktionelt glas udspringer af hans interesse for at vise og forstærke kunsthåndværkerens præg på den enkelte genstand. I processen hvor glasset skifter karakter fra flydende til fast form, lader Rick sine redskaber efterlade unikke aftryk inde i materialet – et præg som kun kan skabes af kunsthåndværkeren.

Reception på den danske TENT-udstilling den 22. september kl. 17

Den danske ambassade i London vil være repræsenteret, og fagleder for Designskolen Mathilde Aggebo samt designkandidaterne vil være til stede.