Le Corbusier

Dato
04.04.2018
Tidspunkt
15:00 - 16:30
Adresse
KADK
Festsalen, KADK, Meldahls Smedie
Danneskiold-Samsøes Allé 51
1435 København K

I løbet af foråret 2018 præsenterer KADK hver onsdag en forelæsningsrække om modernisme og samtidsarkitektur. I denne forelæsning vil lektor for Bygningskunst og Design, Jørgen Hauberg, fortælle om den schweitziske arkitekt og møbeldesigner Le Corbusier. 

Gennem sit bekendtskab med maleren, bildesigneren mm. AmédéeOzenfant blev den unge Charles-Edouard Jeanneret (Le Courbusier) inddraget i bevægelsen L’Esprit Nouveau, som udgav en række tidsskrifter om purisme i arkitektur, kunst, musik og litteratur.

L’Esprit Nouveau kom næsten øjeblikkeligt til at spille en betydelig rolle i Frankrig og internationalt. Måske fordi agitationen for at se skønheden i de enkle, rene former og opgøret med Beaux-art traditionen allerede var i fuld gang. Måske fordi begejstringen for maskinen, masseproduktion og standardisering svarede til samfundets industrialisering og generelle udvikling. Måske fordi bevægelsen aktivt agiterede for tidens nye byggeopgave. Med modernismen udvidede arkitekturen sit område og den almene bygning, boligetagehuset blev hovedopgaven. ”….menneskene bor dårligt, det er den egentlige, den dybeste årsag til vor tids kampe og omvæltninger.”