Ny nordisk bæredygtighed

Dato
07.12.2017
Tidspunkt
15:00 - 17:00
Adresse
KADK
Auditorium 2
Philip De Langes Alle 10
1435 København K

I forlængelse af udstillingen ’Cirkulær Økonomi i arkitektur og design’ præsenterer KADK en åben seminarrække, der blandt andet vil sætte fokus på emner som arkitekturens samspil med naturen og cirkulær design. Seminarrækken trækker på viden og erfaring fra nogle af verdens førende arkitekter og designere på området, der er inviteret til at tale om deres arbejde på det cirkulære felt. 

Demokratisk design, social bevidsthed, dagslys og naturlige materialer. Hvilken rolle spiller den nordiske design tradition for fremtidens bæredygtige arkitektur? Hvad er potentialet i at sætte mennesket i centrum, når det handler om at drive en bæredygtig udvikling? Hvordan spiller social og miljømæssig bæredygtighed sammen i praksis?

Lone Wiggers (CF Møller), Signe Kongebro (Henning Larsen Architects) og Kasper Guldager (3xN) præsenterer nye internationale projekter, der tager en nordisk tilgang til bæredygtig arkitektur, hvor sociale kvaliteter og naturbaserede løsninger er designmæssige kerneværdier.

Blandt de præsenterede projekter vil være: C.F. Møllers nye højhuse i træ i Sverige. 3XN og GXN’s Quay Quarter Tower i Sydney, der er designet til at kunne forandre sig med brugernes liv. Henning Larsens hovedsæde for Siemens, der er designet med dagslys og integreret i byen, sådan at byggeriet også er en vision for, hvad det vil sige at være en lokalt engageret global megavirksomhed. Præsentationerne efterfølges af en debat om dansk bæredygtig arkitektur på det internationale marked, og hvilken rolle den nordiske designtradition kan spille i udviklingen af fremtidens bæredygtige arkitektur. 

Denne forelæsning bliver afholdt på dansk og foregår i auditorium 2 på KADK.