Se fremtidens skolemøbler på Stockholm Furniture & Light Fair

Dato
06.02.2018 - 10.02.2018
Adresse
Stockholm Furniture & Light Fair
Stand C21:37
Mässvägen 1, Älvsjö
125 80 Stockholm
Pris
Se messens hjemmeside

Folkeskolen er inde i en rivende udvikling: Undervisningsformer ændrer sig, og rammerne om vores børns skoleliv er ikke de samme som for 20 år siden. Så hvordan påvirker større klasser, aulaundervisning og længere skoledage kravene til lokaler og inventar? 9 studerende fra programmet Møbeldesign har arbejdet intensivt med skolemøbler anno 2020 og resultatet kan opleves på Stockholm Furniture and Light Fair. 

Som et led i arbejdet har de studerende researchet grundigt på skoler i København for ved selvsyn at udpege hvor og hvordan inventaret i indskoling og mellemtrin kan forbedres og tilpasses fremtidens undervisningsforhold. Det resulterede i tre nøgleord som blev omdrejningspunktet for designet af skolemøblerne: mobilitet, privacy og sceneskift. 

Møbler med tilpasningsmuligheder
Tendensen i undervisningen går fx i retning af, at man ikke længere har et fast klasselokale, men at eleverne i løbet af dagen bevæger sig rundt til forskellige lokaler, og skal sidde – og sidde godt – ved forskellige borde og stole. Den udfordring har nogle af de studerende løst ved at arbejde med fleksible møbler og mulighederne for nemt at tilpasse bord og stol til det enkelte barn. Andre har valgt en tilgang hvor hele siddemøblet er polstret og kan vendes og bruges på flere måder, alt efter barnets højde og efter hvordan barnet befinder sig bedst.

Undervisningsmateriale opbevares ved bordet

Bord med indlagt støjdæmpning
En anden udfordring som de studerende har taget op, er den støj det giver når mange børn på en gang skal hente undervisningsmateriale i et fælles, centralt placeret skab. Ved at flytte opbevaringsfunktionen ud i bløde stofposer på det enkelte bord, er tanken at støj og uro kan dæmpes betragteligt. 

Se møblerne i Stockholm
I denne uge kan man møde de 9 studerende og se deres møbler på messen ’Stockholm Furniture & Light Fair’, hvor over 700 møbel- og lysdesignere præsenterer deres nyeste produkter for pressen og branchen og interesserede producenter. Messen er åben for branchefolk og studerende 6. -9. februar og for alle interesserede lørdag den 10. februar. 

Tag med på messe - via Instagram
Følg KADK på Instagram, og se billeder fra messen hele ugen.