Nye bæredygtige træhuse

Dato
13.11.2019
Tidspunkt
13:00 - 16:00
Adresse
KADK
Auditorium 5
Philip de Langes Allé 10
1435 København K
Pris
Gratis

Kom til seminar afholdt af Institut for Kulturarv, Transformation og Restaurering om nye bæredygtige træhuse - helt af træ. 

Ny forskning på KADK - Arkitektskolen viser, at de nye bæredygtige træhuse, der bygges i dag, ikke er særligt bæredygtige. Dette skyldes at de færreste holder længere end 60-80 år, fordi de er bygget af for dårligt træ og derudover samlet med metalbeslag, skruer, bolte og søm.

Spørgsmålet er derfor om det kan lade sig gøre, at bygge nye træhuse, der har en påviselig levetid på eksempelvis 200 år – og hvordan. Samt om dette kan gøres til en overkommelig pris.

På eftermiddags-seminaret vil der blive præsenteret et træhus 1:1 – det står allerede i KADK's udstillingshal i Meldahls Smedje – der har en påviselig holdbarhed på mindst 200 år. Det har det bl.a. fordi det er samlet træ med træ, uden metalbeslag, det er bygget af selektivt opskåret egetræ og det ‘kopierer’ en bygningskonstruktion i træ, der foreløbigt har holdt i 350 år. Bygningen kan endvidere masseproduceres, og derved bringes ned i pris, fordi træsamlingerne er udført med fuldautomatiske CNC-fræsere.

Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig på: info@bevardithus.dk