Tiltrædelsesforelæsning: Bo Linnemann

Dato
03.10.2019
Tidspunkt
15:15
Adresse
KADK
Aud. 90.1.20, bygning 90
Philip de Langes Allé 10
1435 København K
Pris
Gratis adgang

Designskolen på KADK ser frem til at byde Bo Linnemann velkommen som adjungeret professor, der tilfører yderligere styrke til designuddannelsen og designforskningen ved KADK. Den ærefulde udnævnelse markeres med en tiltrædelsesforelæsning, hvor Bo Linnemann vil fokusere på design, designstrategi og designtænkning i store organisationer.

I sin tiltrædelsesforelæsning vil Bo Linnemann demonstrere, hvordan designbureauet Kontrapunkt gennem 35 år har hjulpet virksomheder og institutioner med at gennemføre grundlæggende ændringer og til at erobre nye positioner gennem stærke rebranding koncepter. Fra danske statslige virksomheder og institutioner til store globale brands.

I fremkomsten af ​​en bæredygtig æra er design, der sigter mod at omdanne bæredygtige visioner til konkrete handlinger, grundlæggende. Design kan drive sådanne processer.

ADJUNGERET PROFESSOR VED KUNSTAKADEMIETS DESIGNSKOLE, Bo Linnemann.

Kontrapunkt er i dag, med sin innovative og målrettede tilgang, en værdifuld partner i at hjælpe virksomheder og organisationer med at forberede sig på at imødekomme forandringerne i en stadigt skiftende verden. 

Fra kontorer i København og Tokyo har Bo og Kontrapunkt været ansvarlige for at skabe brand- og designprogrammer til virksomheder og institutioner over hele verden, herunder Mitsubishi Motors, Microsoft, IKEA, Dai Nippon Printing, Denso, Nissan, Asics, Shiseido, Tasaki , LEGO, Novo Nordisk, Noma, Carlsberg, Ørsted, Danish Crown og det meste af den danske offentlige sektor og statslige ministerier.

Om Bo Linnemann
Bo Linnemann er både nationalt og internationalt kendt for sin meget omfattende kunstneriske udviklingsvirksomhed og mangeårige arbejde med grafisk design og rådgivning inden for corporate identitet og strategisk og visuel branding. I særdeleshed er Bo anerkendt for sin indsats inden for typografisk formgivning og brand typeface-udvikling af skrifter og skriftsnit til danske og udenlandske virksomheder og institutioner. 

Sammen med Kim Meyer Andersen dannede Bo i 1985 designbureauet Kontrapunkt, hvor han fortsat er designdirektør. Kontrapunkt er i dag et af Nordens største design- og brandingbureauer med en bred opgaveportefølje inden for brand kommunikation og identitetsudvikling, herunder brand typefaces og branded spaces samt wayfinding, servicedesign og digital strategiudvikling.

Bo Linnemann har påvirket dansk og international design siden begyndelsen af ​​1980'erne; han er blevet tildelt den danske designpris 17 gange og har modtaget adskillige internationale designpriser, herunder 6 Red Dot Awards og Gold Award, Type Directories Club, Tokyo. Han er gæsteprofessor ved Musashino Art University, Tokyo.

 NB! Forelæsningen vil være på engelsk.