Tiltrædelsesforelæsning: Professor i designhistorie og designteori

Dato
22.02.2019
Tidspunkt
14:00
Adresse
KADK
Auditorium 6
Philip de Langes Allé 10
1435 København K

Ida Engholm, professor i designhistorie og designteori ved Kunstakademiets Designskole, holder tiltrædelsesforelæsning "Design som tænkning og praksis". 

Forelæsningen sætter fokus på begrebet designtænkning, der i dag bliver brugt meget i innovations- og ledelseslitteraturen, men som også er forankret i en lang forskningstradition med afsæt i det fagprofessionelle designfag.

Forelæsningen ser på, hvordan designtænkning har udviklet sig i takt med sin succes, og på hvilke betydninger det har haft for forståelsen af designerens faglige praksis.

Hvorfor er designtænkning så meget i vælten nu, og hvilke virkninger har det på designeres praksis, at f.eks. sociale processer og innovationsudvikling er blevet et designanliggende?

Gennem forskellige tilgange til designtænkning sætter forelæsningen fokus på, hvordan aktuelle ekspanderende forståelser af design spiller ind i forhold til de kunstneriske designskoler.

Om Ida Engholm
Ida Engholm har siden sin ansættelse i Center for Designforskning på Kunstakademiets Arkitektskole i 2004 og fra 2011 på Kunstakademiets Designskole bidraget til opbygningen af designforskningen på skolerne inden for designhistorie og designteori.

Ida Engholm har bl.a. stået i spidsen for bacheloruddannelsens tværgående designhistorieundervisning og for etableringen og programledelsen af KADK’s efteruddannelsesprogrammer, Master i Design og Diplomuddannelsen i Designledelse. Ida Engholm er forfatter til en lang række bøger og forskningsartikler med fokus på emnefelter inden for designhistorie, designteori og digital design.

Efter forelæsningen vil der være reception.