Udstilling: 19 X Fremtidens Bornholm

Dato
15.06.2017 - 17.06.2017
Adresse
Folkemødet på Bornholm
Vaskeriet
Birkebakken 10 Allinge

Under Folkemødet 2017 udstiller en gruppe arkitektstuderende 19 bud på, hvordan lokale udviklingsprojekter kan styrke Bornholm som yderregion i Danmark.

Idéerne for de 19 projekter spænder vidt – fra økologisk vinlandbrug og fødevarenetværk, nye kulturhistoriske fællesskaber, tanghaver, havlandbrug, foreningsliv og bølgekraftanlæg m.fl.

De studerende fra Arkitektskolen i København har i foråret 2017 arbejdet på en række projekter med udgangspunkt i Bornholms plan for udvikling af et bæredygtigt øsamfund.

I samarbejde med Bornholms Regionskommune er der udpeget en række lokaliteter fordelt over hele øen, der kan tjene til inspiration for kommunens videre arbejde med at udvikle nogle af de unikke kulturmiljøer og steder der er på øen.

De studerende har frit kunnet vælge emne og defineret rammerne for deres opgaver. Bornholms udviklingsstrategiplan ”Bright Green Island” og inspiration fra virksomheder og interessenter, brugere og ildsjæle på øen er indarbejdet i projekterne. Inspirationen er hentet fra feltarbejde på øen i foråret, hvor de studerende også blev præsenteret for øens overordnede strategi af bl.a. Borgmester Winni Grosbøll og og besøgte en række lokale virksomheder.

Debat
Fredag den 16. Juni kl. 11.00 afholdes debatten ”Kan arkitektur skabe grøn vækst på Bornholm?” midt i udstillingen. Her debatteres ud fra udvalgte projekter fra udstillingen, med paneldeltagere fra Bornholms Regionskommune, COOP Crowdfunding, Ecoinnovation MUDP og Arkitektforeningen.

Paneldeltagere 
Charlotte Skovgaard, COOP Crowdfunding
Signe Kongebro, Ecoinnovation MUDP
Lars Juel Thiis, Arkitektforeningen & CUBO Arkitekter
Louise Lyng Bojesen, Bornholms Regionskommune