Udstilling i Industriens hus: Arkitektur og design med merværdi

Dato
14.03.2017 - 28.04.2017
Tidspunkt
09:00 - 17:30
Adresse
Industriens Hus
H.C. Andersens Boulevard 18
1787 København K
Pris
Gratis

Danske arkitekter og designere er nogle af de bedste til at tænke miljø, brugervenlighed, sundhed og økonomi ind i deres byggerier og byrum. Fra midten af marts kan du komme lidt tættere på byggerierne, når KADK sammen med Danske Arkitektvirksomheder udstiller ”Arkitektur og design med merværdi” i Industriens Hus. 

Byggeriet udgør ca. 8% af bruttonationalproduktet og en betragtelig del af samfundets formue og ressourceforbrug. Der er ofte en række afledte effekter af at bygge i høj kvalitet i form af bedre sundhed, produktivitet og læring eller forbedret byliv - merværdi kalder vi det.

KADK og Danske Arkitektvirksomheder sætter fokus på arkitektur og design der skaber merværdi, når vi sammen åbner dørene til udstillingen ”Arkitektur og design med merværdi”.

Danske Arkitektvirksomheder har samlet en række eksempler på arkitektur der skaber merværdi – og hvor værdien kan dokumenteres og i mange tilfælde også værdisættes.

KADK viser 14 afgangsprojekter som har bæredygtighed og samfundsværdi i fokus. De nyuddannede arkitekter og designere giver deres bud på arkitektur og design, der kan gøre en forskel for samfundet og det enkelte individ. Man kan bl.a. se et forslag til genanvendelse af en militærbase i Grønland, en CO2-neutral busterminal i Amazonas og et sanserum der skal formidle oplevelsen af kunst for synshandicappede.  

Fernisering den 22. marts
Onsdag den 22. marts kl. 17.00-18.30 afholdes der fernisering, hvor man blandt andet kan møde rektor for KADK Lene Dammand Lund, formand i Danske Arkitektvirksomheder Kolja Nielsen, direktør i Danske Arkitektvirksomheder Lene Espersen, nyudklækkede arkitekter og designere samt repræsentanter for de deltagende arkitektvirksomheder.