Udstilling: Materialeassemblager

Dato
06.11.2015 - 09.12.2015
Adresse
Udstillingen og Festsalen
Danneskiold-Samsøes Allé 51-53
1436 København K
Pris
Gratis adgang - alle dage kl. 11-18

Publikum kan nu være med, når Arkitektskolens 2.-årsstuderende viser udvalgte arbejder fra et 6-ugers kursusforløb under overskriften 'Materialer'.

Når man bygger, sætter man forskellige materialer sammen, under hensyntagen til en lang række forskellige parametre: fysiske og æstetiske kvaliteter, pris, holdbarhed, håndterbarhed osv. 


Formålet med kurset har været at undersøge hvordan materialer interagerer i et bygningselement. Materialerne i et bygningselement interagerer ikke blot med hinanden, men fx også med omgivelser, klimapåvirkning og kontekst – og derfor kan man opfatte bygningselementet som en assemblage. 

En assemblage er et rumligt kunstværk, der samler tredimensionelle genstande med en kunstnerisk hensigt. På samme måde bringer bygningselementet komponenter og materialer sammen med en funktionel og arkitektonisk hensigt.

Udstillingen viser 42 bygningselementer fordelt på 11 arkitekturværker, hvor de studerende har fokuseret på modeller og materialevisualiseringer med arkitektonisk hensigt og sammenhæng. 

"Læren om materialerne og deres kunnen gennem analyser, sansninger og erfaringer med modelarbejde har været en øjenåbner. Samtidigt opstår der nye ideer, til måske kommende projekter, ved at se alles arbejder samkomponeret til et nyt hele.
Kristoffer Johan Nielsen, studerende ved Institut for Bygningskunst, By og Landskab
Vores modeller blev ikke kun bygget for at ses af andre, men i høj grad for at vi selv kunne forstå og opleve elementet og dets opbygning.
Annika Klæminsdóttir Olsen, studerende ved Institut for Bygningskunst og Teknologi