Udstilling: Vinterafgang på Kunstakademiets Arkitektskole og Designskole

Dato
01.02.2014 - 02.03.2014
Tidspunkt
11:00 - 18:00
Adresse
Udstillingen og Festsalen
Danneskiold-Samsøes Allé 51
1435 København K
Pris
Free

Hvis det står til de nyuddannede arkitekter, vil vi i fremtiden kunne se transformerede byrum i Hovedstaden, skulpturel museumsarkitektur på Færøerne og en stor spændvidde af arkitektur der skaber nye formater og rammer for vores liv og hverdag. De nye designere tager også fat på verden omkring sig med belysningsdesign til kirkegårde, legesystemer til børn, innovativ mode og grafisk idérigdom – som i serien af nye pengesedler, der bringer den almindelige dansker tilbage på pengesedlen i en 2014-udgave af plovmanden.

Vinterens nyuddannede kandidater fremstår som fagligt stærke individer og samtidig som dele af et fællesskab. De arbejder eksperimenterende og udviklende – men også pragmatisk med et solidt tag i håndværket og det brede samfundsperspektiv.

Afgang Vinter 2014 viser den færdiguddannede spydspids af KADK’s 1700 studerende:

”Vi håber, at I vil møde og genkende vores kandidater i rigtigt mange projekter og løsninger i fremtiden. Vores mål er, at de kan bidrage til nye erhvervs- og eksportsuccesser, men i lige så høj grad, at de medvirker til at sikre rammerne om det attraktive, bæredygtige liv – på en måde så folk selv efterspørger det. Dermed kan de både direkte og indirekte styrke dansk konkurrencekraft – som efterspørges så mange steder i disse år. Tag godt imod det nye hold. Niveauet er knaldhøjt og derfor byder vi stolt på 87 gennemarbejdede bud på en lang række af de udfordringer og problemer, vi møder i verden omkring os,” siger rektor Lene Dammand Lund.
 
Rammen er Holmens rå smedjebygninger, midt i det campus, som arkitekt- og design-studerende deler. Der vises materialeprøver, skitser, film, digitale modeller og produkter i 1:1.

Yderligere information
Pressemedarbejder Susan Gregers Jensen, T: 4170 1564,E: sgj@kadk.dk
Hent pressebilleder:  http://www.flickr.com/photos/kadk/sets/72157640216383234/ (eksternt link)

Fakta
Arkitektskolen uddanner årligt ca. 180 arkitekter og Designskolen 110 designere. Vinterens afgang viser projekter fra flg. specialer og studieafdelinger:

Kunstakademiets Arkitektskole: Studieafdeling 1 – 11 samt Kandidatprogram i Kulturarv – Transformation og Restaurering og Kandidatprogram i IT og Arkitektur.  

Kunstakademiets Designskole: Beklædningsdesign, Industriel Design, Keramikdesign, Møbel- og Rumdesign, Production Design, Spil- og Interaktionsdesign, Tekstildesign og Visuel Kommunikation.