Udstilling: What does it mean to make an experiment?

Dato
22.03.2014 - 25.04.2014
Adresse
Danneskiold-Samsøes Allé 51
1435 København K
Pris
Free

Hvor kan eksperimentet føre os hen, når det slippes løs i arkitektur- og designprocessen? KADK inviterer indenfor i designdreven udvikling og forskning med udstillingen: ”What does it mean to make an experiment?”, som undersøger den rolle og betydning eksperimentet har i designdrevet forskning og udvikling. Udstillingen viser resultaterne af to års forskning på tværs af Arkitektskolen og Designskolen med arbejder af Arkitektskolens Center for IT og Arkitektur, Designskolens SuperFormLab og specialet Tekstildesign.

“I arkitektur og design er eksperimentet en særlig måde at udforske og udvikle på. Eksperimentet kan bruges til at udforske de skæringspunkter, som opstår i de sociale, konceptuelle, teknologiske, materielle og kulturelle kontekster, som eksperimentet afprøves i. Ud af eksperimentet springer ny viden”, forklarer lektor Martin Tamke, Center for IT og Arkitektur, en af idémændene bag udstillingen.

Den eksperimenterende praksis kendes bredt fra naturvidenskaben, hvor eksperimentet kan bringe ny viden og processer – og i sidste ende nye produkter. ”Med udstillingen ønsker vi at skabe debat om, hvordan eksperimenter gennem design, tegning, modellering, prototyping og det konkret at bygge noget, kan bidrage til refleksion, synteser og innovation. Gennem afprøvning og eksperimentet kan du for eksempel teste et materiales holdbarhed og få ny viden, der gør, at du i morgen både kan udvikle helt nye materialer – og dermed også ny viden, der kan bruges i forskningen ”, siger Martin Tamke.

Symposium den 25. april 2014
Udstillingens tema er også ramme for et internationalt symposium fredag den 25. april 2014 på Kunstakademiets Arkitektskole med oplægsholdere fra design-branche og -forskning. Gratis adgang. Se mere her

Pressekontakt
Martin Tamke, lektor, CITA (Center for IT og Teknologi), Arkitektskolen, +45 4170 1731 Martin.Tamke@kadk.dk
Troels Degn Johansson, Institutleder, Designskolen, 4170 1890, tdj@kadk.dk

Pressebilleder
Download pressebilleder fra: http://www.flickr.com/photos/kadk/sets/72157642531023315/ (højreklik for at downloade)