Arkitektskolens aftagerpanel besøger afgangsudstillingen

Dato
15.08.2016
Kategori
Samarbejde og erhverv

Tirsdag den 9. august var Arkitektskolens aftagerpanel på tur i sommerens afgangsudstilling. Der blev diskuteret, udvekslet vurderinger, taget fotos af de mange projekter – og samlet en hel del visitkort.

Deltagerne i aftagerpanelet repræsenterer nogle af de brancher, som typisk aftager kandidaterne fra arkitektuddannelsen. Aftagerpanelet rådgiver rektor om uddannelsens indhold og er på den måde med til at målrette de studerendes faglige kvalifikationer, så de matcher behovene på arbejdsmarkedet og lever op til branchernes krav om den nyeste viden. Deres vurdering af afgangsprojekternes niveau er et væsentligt og værdifuldt parameter i KADK’s arbejde for at sikre en høj kvalitet og aktualitet i uddannelsen.

Projekter i tråd med samfundet
Fagleder for Arkitektskolen Peter Thule Kristensen agerede guide på rundturen gennem de 162 arkitekturprojekter – en rundtur med livlige diskussioner og udveksling af faglige synspunkter blandt deltagerne. Der var generel tilfredshed med at se den udvikling, som årets afgangsprojekter afspejler: En større åbenhed i formidlingen af de enkelte projekter, og langt flere kandidater der har taget udgangspunkt i væsentlige og aktuelle samfundsudfordringer, som fx klimaforandringer, bæredygtighed og genanvendelse af materialer, udvikling af hensygnende landsbysamfund osv. 

”Sammenlignet med tidligere år er projekterne blevet mere orienterede mod samfundsaktuelle problemstillinger. Projekterne fremstår mere vedkommende og formidlingen er bedre – de er ikke så indforståede længere. Det er godt at se inspiration til hverdags-arkitektur. Fx har en afgænger arbejdet med strategier for bygningsmassen i forstæderne, særdeles relevant for omegnskommuner til København.”
Lone Feifer, Velux

Aftagerpanelet består af:

Arkitekt MAA Tina Saaby, stadsarkitekt i Københavns Kommune (Formand)
Arkitekt MAA Lone Feifer, programdirektør for bæredygtigt byggeri i Velux gruppen
Civilingeniør Martin Manthorpe, direktør for strategi og forretningsudvikling i NCC
Arkitekt MAA Kasper Guldager Jensen, seniorpartner 3XN og direktør for GXN
Arkitekt MAA Signe Cold, medstifter af tegnestuen Entasis