Cinark 10 år!

Dato
01.02.2014
Kategori
KADK Indblik

Center for Industriel arkitektur CINARK fylder rundt i 2014 og den 1. februar kan vi – ja alle der har været med undervejs – med fornøjelse se tilbage på 10 begivenhedsrige og produktive år!

De arkitektoniske udfordringer og potentialer skabt af det industrialiserede byggeri har været centrets omdrejningspunkt. Vi har fordomsfrit beskæftiget os med industrialiseringens ulemper og fordele med det mål at gøre byggeriet mere bæredygtigt. Gennem årene er det blevet til mange udgivelser, offentlige arrangementer, udstillinger, arkitekter med ErhvervsPhD, tværdisciplinære samarbejder, og viden som er bragt ind i arkitektuddannelsen.
 
Det har vist sig at være et felt som trænger til udvikling ud fra et arkitektonisk perspektiv, og som kalder på arkitekternes engagement på tværs af uddannelse, forskning og praksis. – Og der er fortsat brug for en seriøs indsats, hvis arkitekterne skal have indflydelse på hvordan vores huse bliver til – hvordan de bygges.
 
Hvad sker der så i 2014…
For at styrke feltet vil Cinark indgå i et ny kandidatprogram under overskriften; Bosætning, Økologi og Tektonik – ved Institut for Bygningskunst og Teknologi, KADK fra august 2014.
 
10-året markeres med en særlig udgivelse fra centret – en encyklopædi der favner Cinark’s mangfoldige virke. Det vil blive fejret med et brag af en fest når bogen foreligger senere på året.