'See Salt' - bæredygtig emballage af havsalt

Dato
14.09.2017

På udstillingen 'Cirkulær økonomi i arkitektur og design' kan du bl.a. se projektet 'See Salt'. Det er lavet af Natasha Linde Krebs, som er studerende på Visuel Kommunikation. Natasha har undersøgt mulighederne for at lave et alternativ til brug-og-smid-væk-emballage - i havsalt. Hun modtog AI’s nystiftede bæredygtighedspris 'SUSTAIN' for sit projekt. 

‘See Salt’ undersøger brugen af alternative materialer inden for emballagedesign. Her er havsalt anvendt som en del af emballagen, der udelukkende består af havsalt, vand og lim. Projektet åbner dermed op for muligheden for genanvendelse, da saltmaterialet let kan nedbrydes, formgives og produceres på ny.

Materialeprøver

Projektet er oprindeligt et løsningsforslag tiltænkt madfirmaet Årstiderne, som et bud på hvordan deres saltemballage samt visuelle identitet kan ud­forme sig. Saltmaterialet vil kunne tænkes ind i produktionen af emballagedesign og sætte fokus på, hvordan vi fremover kan producere og genanvende emballage. 

Ved at anvende havsalt i selve udarbejdelsen af materialet, forsøger projektet at udfordre måden, der fremstilles emballage på. Målet er at gøre produktionen af emballage mere transparent og ærlig over for forbrugeren, som i højere grad kan se og forstå, hvor materialerne stammer fra.

1/2
Salt-emballage
Salt-emballage