Codesign-studerende laver udviklingsarbejde med FN

Dato
08.05.2015
Kategori
Samarbejde og erhverv

Center for Codesign indgår i øjeblikket i et samarbejde med FN's udviklingsprogram UNDP i Kosovo. Her er tre studerende fra kandidatuddannelsen i Codesign igang med et samarbejde med bl.a. unge fra Pristina. Formålet er at udforske, hvordan codesign-metoder kan bruges til udviklingsarbejde. 

Cocreation med Kosovos unge
Center for Codesign på KADK er inviteret af FN's udviklingsprogram, UNDP, til at udforske, hvordan codesign-metoder kan indgå i fremtidens udviklingsarbejde. Det er 3. gang, at codesign-studerende er på besøg i Pristina.

I dette forår har temaet været "Youth Engagement", hvor tre codesign-studerende fra København har kørt projektet "Codesigning with Youth in Kosovo". Her har de brugt designmetoden Cocreation til at udvikle en række events, film og hverdagshistorier sammen med studerende fra Universitetet i Pristina og andre unge fra Kosovo. De fortællinger, som projektet har affødt, kan bruges til at væve de unges personlige liv sammen med de abstrakte og generelle samfundsmæssige udfordringer, som den den tidligere krigshærgede region står overfor.

Torsdag den 7. maj 2015 mundede projektet ud en interaktiv udstilling af  cocreation-processen i FN-bygningen i Pristina.