Dagbog fra Tanzania: Sådan er det på Pemba!

Dato
18.12.2017

Valérie, Lin og Emilie er i fuld gang med at bygge deres latrin, og bambusskelettet tager form. Men så sætter regntiden ind. Og der er langt fra aftaler til praktisk arbejde, for de lokale håndværkere arbejder på uforudsigelig 'Island Time'.

Valérie fortæller:
'Efter en uges hårdt arbejde fik vi endelig rejst bambusskelettet. Vores arbejde blev påvirket en del af regntiden, som er kommet tidligere end normalt i år. Når regnen virkelig satte ind, kunne vi slet ikke arbejde. 

Det regner! Vi var nødt til at dække pedaltoilettet til, for at det ikke skulle blive fyldt med vand.

Næste skridt var at få en byggemand til at støbe betonfundamentet, hvilket viste sig at være lettere sagt end gjort… For noget vi har fundet ud af her på øen er nemlig at en aftale ikke altid er en aftale. Først tre dage efter at vi var blevet færdige med bambusskelettet, lykkedes det os at få en byggemand til at lave gulvet. 

Det har faktisk været en af de hårdeste og mest frustrerende udfordringer ved at lave et projekt her på Pemba: At man aldrig kan forudsige, hvornår man kan få folk til at arbejde! Og når vi spørger de lokale hvordan det hænger sammen, siger de bare: ”Sådan er det på Pemba!”…  

Men vi bliver nu ved med at skubbe på – for projektet skal laves færdig.' 

Den sidste samling bindes.
Et stk. færdig superstruktur i bambus