Dagbog fra Tanzania: Vi har fundet en byggegrund!

Dato
14.12.2017

Lilli og Mia skal bygge en vaskepavillon der giver de lokale kvinder mulighed for at mødes og socialisere over tøjvasken - og som holder mangofluernes parasitlarver væk fra vasketøjet. Men først skal der købes byggematerialer. Og findes et passende sted at bygge. 

Lilli fortæller: 
"I dag tog vi til Misajin, en lille landsby uden for Magoda, hvor vi købte bambus til vaskehytten af en lokal kvinde, Veronika Petta. Bambusrørene kostede 200 shillings stykket, så vi betalte 5000 shillings for 22 bambusrør. Det svarer til cirka 13 kr. 

Vi skulle have transporteret bambussen til Mpapayu, en landsby hvor der lever ca. 60 familier. Det foregik på fire lokale motorcykeltaxier. Chaufførerne hjalp også med at fælde bambusrørene."

"Tilbage i Mpapayu gik vi rundt med landsbyens overhoveder for at finde et plot hvor vi kan bygge vaskepavillonen. Vi fandt et godt sted i nærheden af et enormt mangotræ: en åben plads som bliver delt af flere familier. Pladsen ligger tæt på landsbyens mest centrale vej, og ikke for langt væk fra landsbyens vandforsyning. 

I morgen begynder vi at bygge pavillonen med hjælp fra to lokale tømrere. Det er i hvert fald vores plan…"

1/4
Bambusrørene høstes
Lilli og Mia med landsbyens overhoveder
Her skal vaskehuset bygges
Net som skal holde mangofluer ude af vaskehuset. Fluernes æg bliver til parasitlarver som gør mennesker syge.