Christian Bason udpeget til KADK's bestyrelse

Dato
21.12.2015
Kategori
KADK Indblik

Uddannelses- og Forskningsministeren har udpeget Dansk Design Center (DDC)s administrerende direktør, Christian Bason, som medlem af bestyrelsen for Det Kgl. Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK).

Udpegelsen sker ifølge ministeriet på baggrund af Christian Basons særlige viden og erfaring på̊ området. Han indtræder i KADK's bestyrelse pr. 1. februar 2016 og kommer til at varetage posten som bestyrelsesmedlem frem til den 31. januar 2020.

- Jeg sætter stor pris på den tillid, som ministeren for undervisning og forskning har vist ved at udpege mig til bestyrelsen for KADK. Der er mange spændende opgaver forude, herunder ikke mindst at medvirke til, at endnu flere af KADK's kandidater hurtigt finder fodfæste på arbejdsmarkedet, herunder i den private sektor, siger Christian Bason.

Ud over at være administrerende direktør for Dansk Design Center er Christian Bason direktør for Design Society, som foruden DDC består af Danish Fashion Institute (DAFI) og INDEX: Design to Improve Life.

Fra 2007 til 2014 var han chef for den tværoffentlige innovationsenhed MindLab, fra 1998 til 2006 var han konsulent og Business Manager i Rambøll Management og han har desuden haft en række tillidshverv og poster, bl.a. som formand for EU Kommissionens ekspertgruppe om offentlig innovation og som medlem af European Design Leadership Board.

Christian Bason er censor ved designuddannelserne og har undervist som ekstern lektor ved blandt andet Oxford Saïd School of Business, Weatherhead School of Management og EU Kommissionens toplederuddannelser. Han er forfatter til fem bøger om design, innovation og ledelse, er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og er ph.d.-stipendiat ved CBS.