Den cirkulære kødby - et tværfagligt samarbejde mellem KADK og CBS

Dato
27.02.2014
Kategori
Uddannelse og studieliv

I september 2013 udskrev Colliers International Danmark A/S case-konkurrencen Colliers Awards 2013. Temaet var optimering af den Hvide Kødby i København. Arkitektstuderende Anders Dahl Simonsen (KADK) og Niclas Burhøj Rønne (CBS) havde tit talt om at arbejde sammen på nogle projekter på tværs af deres uddannelser, men det var aldrig blevet til mere end snakken. Det blev det denne gang: Casen var både spændende og noget, de begge havde en klar mening om.

Deres forslag ' Den Cirkulære Kødby' løb med vindertitlen og hovedpræmien på 35.000 kr. ' Den Cirkulære Kødby' tog som det eneste forslag i konkurrencen fat på gårdrummene bag bygningerne i Kødbyen og aktiverede dermed områder, som i dag primært bliver brugt til affaldsopbevaring.

Colliers International roste især forslaget for at give mulighed for at skabe mere aktivitet og opholdsrum ved hjælp af en form for platformsarkitektur, som giver plads til butikker, træningsfaciliteter, opholdsrum, koncertopstillinger m.m., og dermed skaber cirkulære forbindelser mellem rummene.

Vinderforslaget illustrerer netop den synergi og dynamik, der kan komme ud af et godt, tværfagligt samarbejde - og til sommer lancerer KADK i samarbejde med CBS et kursus, der netop fokuserer på tværfaglighed.