Designere og arkitekter vil bidrage til en mere bæredygtig verden

Dato
30.01.2017
Kategori
Uddannelse og studieliv

KADK vil bidrage med løsninger på FN’s 17 mål for en bedre verden. Hør hvordan og se eksempler på nye grønne produkter og løsningsbud fra arkitekt- og designstuderende ved et bæredygtigt awardshow i Operaen den 8. februar.  

Arkitekter og designere har kompetencerne til at skabe fornyelse og forandring. Derfor dedikerer KADK - Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering de næste tre akademiske år til udvikling af innovative produkter og løsninger, der kan understøtte FN’s verdensmål for en grønnere og mere bæredygtig verden.

Skolernes satsning præsenteres for offentligheden ved Sustainias bæredygtige awardshow den 8. februar i Operaen i København.  

Operaen vil til lejligheden være omdannet til et grønt væksthus. Designstuderende på KADK Andreas Bogh står bag scenografien, der er bygget op af bæredygtige materialer og skal minde publikum om, at de har både ansvar og mulighed for at bidrage til en grønnere udvikling. Samtidig vil en udstilling i salen præsentere nye og innovative bud på bæredygtige produkter og løsninger fra skolens design- og arkitektkandidater.     

For eksempel: 

-        ”Elmo”: En el-knallert der med sit strømlinede design ikke bare repræsenterer et alternativ til traditionel dieseltransport, men også appellerer til den stilbevidste forbruger.  

-        ”A Place To Grow”: Et køkkenhavekit til flygtninge med frø, redskaber og vandingsanlæg, der gør det muligt for børn og voksne på flugt at dyrke grøntsager som supplement til deres kost.  

KADK er samarbejdspartner med Sustainia og medskabere af en digital platform, hvor nye bæredygtige løsninger, strategier og produkter kan vises frem og danne grobund for vidensdeling og samarbejder mellem skolerne og erhverv og brancher. 

”Som uddannelsesansvarlig for kommende generationer af arkitekter og designere føler vi ansvar for at bidrage til en bæredygtig udvikling. KADK skal være et laboratorium for udvikling af nye og innovative produkter og løsninger, og vi vil dermed samtidig lægge grunden for en ny dansk vækstsektor. Med vores satsning på FN-målene ligger vi derfor også op til et tættere samspil med dansk erhverv og danske virksomheder”, siger rektor Lene Dammand Lund. 

Sustainias bæredygtige awardshow finder sted den. 8. kl.20.00 – 22.30 februar i Operaen i København. Dørene åbner 18.30. Foruden KADK og rektor Lene Dammand Lund vil der være indslag fra blandt andre tidligere EU-kommissær for Klima Connie Hedegaard, kok og iværksætter Claus Meyer samt direktør for FN’ Global Compact Lise Kingo. 

Læs mere om awardshowet her:

 http://www.sustainialiving.com/

Pressebilletter kan rekvireres her: 

Læs mere om KADK’s treårige satsning på FN’s verdensmål her:

https://kadk.dk/nyheder/kadk-vil-bidrage-til-realisere-fns-verdensmaal

https://kadk.dk/nyheder/fn-maal-handler-om-mere-og-andet-end-groen-baeredygtighed 

Læs mere om designstuderende Andreas Boghs Scenografi i operaen her: 

For yderligere information kontakt:

Inge Henningsen; Pressekonsulent KADK. M 41701533 E: inge.henningsen@kadk.dk