Designstuderende har fremstillet Fremtidens Hat

Dato
21.05.2014
Kategori
Uddannelse og studieliv

Lærke Bang vandt med sin hat ’No Hands Needed’ titlen som Fremtidens Hat i forbindelse med Rundetårns udstilling ’Tusind og en hat’.
Lærke Bangs  egen præsentation af hatten lyder: ”Under min research er jeg stødt på mange fortolkninger af hatte. Det har skabt en undren over, hvor få der egentlig har forsøgt at inkludere egenskaber i hatten.” Med hattens funktionalitet trækker Lærke Bang tråde til kulturer, hvor det at benytte hovedet til at bære er en praktisk og effektiv måde at fragte ting på. Lærke Bang tager afgang fra Designskolen i juni 2014.

Juryens begrundelse lød:
"Lærkes undren over, hvor få der har forsøgt at inkludere egenskaber i hatte, er en interessant vinkel. Samtidig er det lykkedes hende at skabe en hat, der forener god funktionalitet og æstetisk udformning, udtrykt i et skandinavisk, enkelt og sporty formsprog". 

Om ’Tusind og en hat’
I maj måned afholdt Danske Modister og Hattemagere deres store hatteudstilling ’Tusind og en hat’ i Rundetårn. Som en del af udstillingen afholdtes en konkurrence om et bud på fremtidens hat.

Førstepræmien var 2000 kr. samt et dagsbesøg på et modist-/hattemagerværksted efter eget valg blandt medlemmer af Danske Modister og Hattemagere.

Læs mere på Rundetårns hjemmeside.