Et arkitektonisk blik på flygtningelejre

Dato
11.02.2016
Kategori
Samarbejde og erhverv

Arkitekter kan bidrage til at løse mange af de udfordringer, samfundet møder. Hvordan indkvarteres flygtninge eksempelvis bedst rundt omkring i Danmark? Det og andre spørgsmål har lektor og forskningsleder Jørgen Eskemose i den seneste tid diskuteret i flere medier.

Jørgen Eskemose, lektor på Bygningskunst, By og Landskab på Arkitektskolen og leder af forskningsenheden Department of Human Settlements, har i mange år beskæftiget sig med boformer under humanitære krisesituationer.

I den seneste tid har han i flere medier givet sit syn på måderne flygtninge og immigranter indkvarteres i Danmark. Hør og se hans kommentarer til flygtningeboformer, og hvad arkitekter kan byde ind med:  

I P1 Eftermiddag fra den 20. januar 2016 fortæller Jørgen Eskemose hvordan flygtninge tidligere er blevet indkvarteret i Danmark, og hvordan erfaringerne fra dengang kan bruges i dag (start 1.50)

I P1 Morgen fra den 21. januar 2016 giver Jørgen Eskemose sit bud på, hvordan flygtningelandsbyer bedst indrettes, og hvorfor det er en opgave for arkitekter (start 7.27)

Se Jørgen Eskemose i DR2 Morgen (21. januar 2016), hvor han diskuterer statslige flygningelandsbyer (start 52.24)

Hør Jørgen Eskemose i P1 Eftermiddag (28. januar 2016), hvor han besøger Center Roskilde, som er et asylcenter drevet af Røde Kors, hvor han giver forslag til, hvordan eksisterende bygninger kan ændres, så de skaber bedre rum til flygtninge (start 1:00)