Farvel til en fagleder – og velkommen til en ny professor

Dato
07.07.2017
Kategori
KADK Indblik

Peter Thule Kristensen tiltræder som professor på Institut for Bygningskunst og Design, og stopper derfor som fagleder for Arkitektskolen.

”Peter har gjort en stor indsats som fagleder og haft en helt central og bærende rolle i de seneste års udviklingsarbejde på KADK. Han er en stor faglig kapacitet for KADK, og jeg er derfor rigtig glad for, at han nu tiltræder som professor på Institut for Bygningskunst og Design, hvor han skal være med til at løfte den vigtige opgave at udvikle og styrke KADK’s store fællesinstitut”, siger rektor Lene Dammand Lund.  

Peter Thule Kristensen, der har stået i spidsen for arkitektuddannelsen som fagleder de seneste fem år, vender med sin tiltrædelse som professor tilbage til arbejdet som forsker og underviser. Han skal fremover stå i spidsen for programmet Spatial Design på Institut for Bygningskunst og Design.

Peter Thule Kristensen tiltræder som professor på Institut for Bygningskunst og Design

Forskning og undervisning trækker
Stillingen falder sammen med en stor potentiel forskningsbevilling fra Grundforskningsfonden inden for temaet ”Privacy” i en historisk sammenhæng. Et tema, der med sin historiske dimension går godt i spænd med den antropologiske tilgang, som allerede kendetegner programmet.

”Jeg har været rigtig glad for mit arbejde som fagleder for Arkitektskolen. Vi har blandt andet gennemført nye studieordninger og en ny faglig struktur med institutter og programmer, som efter min mening har hævet kvaliteten af undervisningen på skolen og bragt forskning og undervisning tættere på hinanden. Min overgang som professor er derfor ikke noget fravalg af faglederstillingen, men et tilvalg af noget andet. Jeg glæder mig til at vende tilbage til forskningen og til at undervise både arkitekt- og designstuderende og tror, at netop denne blanding giver nogle enestående muligheder”, siger Peter Thule Kristensen.

Peter Thule Kristensen tiltræder sin nye stilling som professor efter sommerferien. Stillingen som fagleder for Arkitektskolen er slået op. Der er frist for ansøgninger 31. august:
KADK søger fagleder til Arkitektskolen