Forskningsprojekt vinder bogpris i Frankfurt

Dato
21.10.2015
Kategori
Forskning og innovation

Lektor Deane Alan Simpson fra KADK vinder den anerkendte bogpris International DAM Architectural Book Award 2015 i Frankfurt, for bogen ’Young-Old: Urban Utopias of an Aging Society’.

Efter den syvende udgave af Frankfurt Book Fair and Deutsches Architekturmuseum (DAM) vendte Deane Alan Simpson hjem med stor anerkendelse samt prisen for den fineste arkitekturbog. En bog der med juryens ord "...fodrer læseren med informativ grafik og analyser ved brug af aksonometrisk projektion. Samtidig med at være et seriøst akademisk værk, formår Simpson at krydre bogen med humor."

Bogen er baseret på forskningsprojektet 'Young-Old', der undersøger arkitektoniske og bymæssige forandringer, som følge af vor tids demografiske udvikling. Udviklingen sker grundet en aldrende befolkning, der i bogen identificeres som aktive ældre: ’Young-Old’. I flere lande ser man derfor en stigning af såkaldte ’pensionistsamfund’, skabt til netop denne befolkningsgruppe.

Simpson illustrerer og undersøger denne usædvanlige urbane udvikling, lige fra verdens største pensionistsamfund i Florida, et hollandsk-inspireret pensionistsamfund i Japan, til et pensionist-mekka af amerikanske autocampere.