Fusionsfejring og første fælles skoleåbning

Dato
06.09.2011
Kategori
KADK Indblik

Torsdag d. 1. september holdt Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering for første gang fælles skoleåbning. Det blev samtidig den officielle fejring af fusionen mellem Kunstakademiets Arkitektskole, Danmarks Designskole og Kunstakademiets Konservatorskole.

Formiddagen startede under en skyfri himmel med et lille glas bobler, og derefter var der taler og musik i Festsalen. Både departementschef i Kulturministeriet Karoline Prien og bestyrelsesformand Johannes Due holdt lykønskningstaler, og rektorerne fra de tre skoler fulgte trop. Dagens festtaler Hanne Boel holdt en fin tale om det kunstneriske arbejde som et Sisyfosarbejde i jagten på det perfekte. Musikken mellem talerne stod studerende og ansatte fra Rytmisk Musikkonservatorium for. 

Efter arrangementet i Festsalen var der et let traktement i kantinen for alle ansatte og studerende på de tre skoler. Dagen sluttede af med den traditionsrige Canal Crossing, hvor de nye arkitektstuderende skulle krydse kanalen til Operaen i selvbyggede fartøjer.